Mikrofiber duk

  • 30 kr
I lager
Dela

Mikrofiber duk för att polera eller torka detaljer invändigt och utvändigt. 

Användningsområde: T.ex. applicering och polering av snabbvax eller borttorkning av polermedelsrester. 

Storlek: 74 x 34 cm 

Färg: Brun 

Rengörings- och underhållsinstruktioner

Rengöring av mikrofiberprodukter bör ske regelbundet för att bibehålla dess effektiva och skonsamma rengöringsegenskaper. Den vanligaste rekommenderade tvättemperaturen är mellan 40 och 60 grader.

Att tvätta med hög temperatur är dock inte alltid riskfritt. Kör man med för hög temperatur så kan textilen krympa. Följ därför tillverkarens rekommendationer och tvätta gärna oftare med lägre temperatur än färre gånger med hög temperatur, då undviks missöden.

Nästan alla mikrofiberdukar går att tvätta i tvättmaskin. Tvättar du mikrofiberdukarna tillsammans med andra finare kläder, så kan det vara klokt att lägga mikrofiberdukarna i en separat skyddande tvättpåse. När mikrofiberdukarna kommer i kontakt med andra plagg och gnuggas emot varandra under tvätten, finns risk för att lite material kan lossna från dukarna och sätta sig på plagget.

Damm och smuts samlas i mikrofiberdukarna under användning. Vid lättare smuts så kan mikrofiberdukarna enkelt sköljas rena efter användning. Genom att alltid skölja ur mikrofiberdukarna efter användning, så har du dem rena till nästa gång de ska användas. Samtidigt så håller de längre och behovet av att mikrofiberdukarna ska tvättas så ofta minskas.