Stor torkduk L

  • 190 kr
I lager
Dela

En stor och välabsorberande torkduk med måtten 57 x 39 cm. 

Tack vare dess grova och skonsamma fibrer kan den tryggt absorbera tillräckligt mycket vatten för att kunna torka av en halv normalstor bil utan att behöva vridas ur emellanåt!

Den dubbelsidiga vikningen på mikrofiberstråna gör att duken är skonsam och säker mot lacken och minimerar risken för uppkomst av tvättrepor.

Användningsområde: Torka av bilen efter tvätt
Material: 70% polyester / 30% polyamid
Vikt: 600 GSM (g/m²)
Tvättråd: Kan maskintvättas i maximalt 90° och torktumlas

Att torka med den här torkduken är inga konstigheter. Tänk bara på att rengöra bilen noggrant före avtorkning och att låta duken torka helt efter tvätt. Glöm inte att tvätta duken i maskin vid behov!

OBS! Alla mikrofiberdukar bör tvättas före första användning. Använd inte ett vanligt tvättmedel till kläder som innehåller zeoliter eller ett sköljmedel. 

Rengörings- och underhållsinstruktioner

Rengöring av mikrofiberprodukter bör ske regelbundet för att bibehålla dess effektiva och skonsamma rengöringsegenskaper. Den vanligaste rekommenderade tvättemperaturen är mellan 40 och 60 grader.

Att tvätta med hög temperatur är dock inte alltid riskfritt. Kör man med för hög temperatur så kan textilen krympa. Följ därför tillverkarens rekommendationer och tvätta gärna oftare med lägre temperatur än färre gånger med hög temperatur, då undviks missöden.

Nästan alla mikrofiberdukar går att tvätta i tvättmaskin. Tvättar du mikrofiberdukarna tillsammans med andra finare kläder, så kan det vara klokt att lägga mikrofiberdukarna i en separat skyddande tvättpåse. När mikrofiberdukarna kommer i kontakt med andra plagg och gnuggas emot varandra under tvätten, finns risk för att lite material kan lossna från dukarna och sätta sig på plagget.

Damm och smuts samlas i mikrofiberdukarna under användning. Vid lättare smuts så kan mikrofiberdukarna enkelt sköljas rena efter användning. Genom att alltid skölja ur mikrofiberdukarna efter användning, så har du dem rena till nästa gång de ska användas. Samtidigt så håller de längre och behovet av att mikrofiberdukarna ska tvättas så ofta minskas.