Bagagematta flexi Model Y TPE

  • 1 395 kr

Produkten är tyvärr slut i lager - men det kommer mer inom kort.

Dela

Lastrumsmatta / Bagagerumsmatta som passar till Tesla Model Y i gummi där mattan även går upp på baksidan av baksätesryggen.
Den är avdelad så du kan fälla sätet på bara passagerarsidan eller fälla förarsidan + mitten av baksätet.
Bagagemattan är tillverkad av högkvalitativt material, som är vattentät, dammtät, luktfri och giftfri.
Kanten på bagagemattan är utformad för att hålla kvar vatten, vilket effektivt kan förhindra att vatten rinner in i bilen. Oroa dig inte för leriga skor eller mat som gör bilen smutsig! 

Vad är TPE?
TPE är den generella beteckningen för termoplastisk elast som också kallas termoplastiskt gummi. TPE är ett gummiliknande material som kan bearbetas med termoplastteknik, t.ex. formsprutning, tvåkomponentformsprutning eller extrudering. Termoplastiska elastomerer (TPE) är blandningar med hårda termoplastmaterial som t.ex. PP, PBT eller PA i kombination med något mjukt gummimaterial, ofta med tillsatser, t.ex. olja och fyllnadsmaterial.
Kring 1960 började basiska termoplastmaterial bli allt vanligare. På den tiden var gummiblandningar (värmehärdande) redan populära på bilsidan, men de var dyra samt svåra att tillverka och återvinna.
Med nya modetrender (flashigare färger, mjukare linjer, osv.) ökade efterfrågan på mjukare, billigare och mer lättillverkade material. Tendensen fortsatte in på 1970-talet när TPE-materialen började tillverkas i större omfattning.

Typiska användningsområden för termoplastiska elastomerer:

  • Mjuka detaljer på verktyg, pennor, tandborstar och rakhyvlar
  • Tätning till bilrutor, bilmattor, krockkuddekåpor, instrumentpanelkåpor
  • Kabelisolering
  • Sportutrustning
  • Takläggningsplattor
  • Leksaker

.