Bagagematta lilla utrymmet Tesla Model Y TPE

  • 595 kr
I lager
Dela

Formgjuten matta till främre utrymmet i bagageutrymmet till Tesla Model Y som är gjord i ett gummimaterial med hårda kanter omkring. 

Har höga kanter runt om och är helt vattentät. 

Material: TPE  

Färg: Svart 


VAD ÄR TPE – TERMOPLASTISK ELAST?

TPE är den generella beteckningen för termoplastisk elast som också kallas termoplastiskt gummi. TPE är ett gummiliknande material som kan bearbetas med termoplastteknik, t.ex. formsprutning, tvåkomponentformsprutning eller extrudering. Termoplastiska elastomerer (TPE) är blandningar med hårda termoplastmaterial som t.ex. PP, PBT eller PA i kombination med något mjukt gummimaterial, ofta med tillsatser, t.ex. olja och fyllnadsmaterial.
Kring 1960 började basiska termoplastmaterial bli allt vanligare. På den tiden var gummiblandningar (värmehärdande) redan populära på bilsidan, men de var dyra samt svåra att tillverka och återvinna.
Med nya modetrender (flashigare färger, mjukare linjer, osv.) ökade efterfrågan på mjukare, billigare och mer lättillverkade material. Tendensen fortsatte in på 1970-talet när TPE-materialen började tillverkas i större omfattning.

Idag finns det en mängd olika termoplastiska elastomerer (TPE), t.ex.:
TPE-O – termoplastiska olefiner (samkontinuerliga hårda/mjuka blandningar)
TPE-S – SBS-, SEBS- eller SEPS-blandningar
TPE-V - vulkaniserad PP-/EPDM-blandning
TPE-E - sampolyesterblandning
TPE-U – termoplastisk polyuretan
TPE-U – termoplastisk polyamid
I dagligt tal utelämnas ofta “E” varför man normalt talar om TPO, TPS, TPV, TPE, TPU och TPA.