Gummimatter

Behöver du en gummimatta till din Tesla Model 3? Oavsett om du behöver en ny bagagematta, frunkmatta eller en gummimatta för baksätet har vi alternativet för dig. Hos oss hittar du de flesta sorters gummimattor som gör det enkelt att hålla rent i bilen.

Tässla Store är idag marknadsledande på bilmattor till just Tesla. Vi samarbetar med utvalda leverantörer som erbjuder högsta kvalitet där vi noggrant testat att de klarar det nordiska klimatet. Självklart är våra mattor luktfria.

Tveka inte att kontakta oss eller komma förbi vårt Showroom i Vallentuna så hjälper vi dig med att ta fram rätt mattor för ditt ändamål.


Bagagematta Model 3 TPE-O Bagagematta Model 3 TPE-O

Bagagematta Model 3 TPE-O

915.59 NOK 506.39 NOK
Bagagematta Tesla Model 3 Oxford Bagagematta Tesla Model 3 Oxford

Bagagematta Tesla Model 3 Oxford

1,222.49 NOK 813.29 NOK
Frunkmatta Tesla Model 3 XPE Frunkmatta Tesla Model 3 XPE

Frunkmatta Tesla Model 3 XPE

506.39 NOK 199.49 NOK
Frunkmatta TPE-O Model 3 Frunkmatta TPE-O Model 3

Frunkmatta TPE-O Model 3

404.09 NOK 199.49 NOK
Gummimattor Tesla Model 3 TPE + Textil Gummimattor Tesla Model 3 TPE + Textil
Trunkmatta Model 3 TPE-O Trunkmatta Model 3 TPE-O
Trunkmatta Tesla Model 3 XPE Trunkmatta Tesla Model 3 XPE

TPE är den generella beteckningen för termoplastisk elast som också kallas termoplastiskt gummi. TPE är ett gummiliknande material som kan bearbetas med termoplastteknik, t.ex. formsprutning, tvåkomponentformsprutning eller extrudering. Termoplastiska elastomerer (TPE) är blandningar med hårda termoplastmaterial som t.ex. PP, PBT eller PA i kombination med något mjukt gummimaterial, ofta med tillsatser, t.ex. olja och fyllnadsmaterial.

Kring 1960 började basiska termoplastmaterial bli allt vanligare. På den tiden var gummiblandningar (värmehärdande) redan populära på bilsidan, men de var dyra samt svåra att tillverka och återvinna.

Med nya modetrender (flashigare färger, mjukare linjer, osv.) ökade efterfrågan på mjukare, billigare och mer lättillverkade material. Tendensen fortsatte in på 1970-talet när TPE-materialen började tillverkas i större omfattning.