Model 3 Highland


Väntan är snart över! Den första Tesla Model 3 Highland, som ursprungligen presenterades för de europeiska och kinesiska marknaderna den 1 september 2023, kommer med all snart att anlända till Europa. Fartyget, med namnet "Christal Ray", lämnade hamnen i Shanghai söndagen den 17 september. 

Fordonen förväntas anlända till Europa i mitten till slutet av oktober, vilket sammanfaller perfekt med början av det fjärde kvartalet. Tesla kommer att göra allt de kan för att öka antalet leveranser under fjärde kvartalet. Så det är mycket möjligt att vi inom en snar framtid kommer att se fler fartyg med Tesla Model 3 Highland i Europa inom en snar framtid. För tidigare har flera fartyg ofta anlänt till Europa med korta intervall för att möta den höga efterfrågan.

Om vi tar en titt på de nuvarande leveransfönstren för nya beställningar, anges leveransperioden för standardvarianten till oktober till november, medan Long Range-modellen förväntas levereras under perioden november till december.

Model 3 Highland kommer med mycket uppdaterade funktioner såsom avsaknaden av blinkersspakar och växelspak. Tystare kupé med hjälp av dubbelglas nu även i bakdörrarna och bakrutan. En ny funktion från Model S och Model X Plaid är den nya bakskärmen där du kan styra klimatanläggningen, titta på film etc. 

Joystick Tesla Joystick Tesla
Centrumkåpor Photon fälg Centrumkåpor Photon fälg
Växelväljare Model 3 Highland Växelväljare Model 3 Highland
Väderskydd laddbox Cybertruck Väderskydd laddbox Cybertruck
Sparkskydd Oxford Sparkskydd Oxford
Bagagematta TPE Model 3 Highland Bagagematta TPE Model 3 Highland
Frunkmatta TPE Model 3 Highland Frunkmatta TPE Model 3 Highland
Mattpaket TPE Model 3 Highland Mattpaket TPE Model 3 Highland
Sittskydd Oxford Sittskydd Oxford
Trunkmatta Tesla Model 3 XPE Trunkmatta Tesla Model 3 XPE
Sparkskydd 2 delar Sparkskydd 2 delar
Trunkmatta Model 3 TPE-O Trunkmatta Model 3 TPE-O