Gummimattor

Behöver du en gummimatta till din Tesla Model Y? Gummimattor hjälper dig hålla ordningen i bilen och gör städningen effektivare då de oftast kan tas ut och enkelt spolas av. Oavsett om du behöver en ny bagagematta, frunkmatta eller en gummimatta för baksätet har vi alternativet för dig. Hos oss hittar du de flesta sorters gummimattor som gör det enkelt att hålla rent i bilen.

Tässla Store är idag marknadsledande på bilmattor till just Tesla. Vi samarbetar med utvalda leverantörer som erbjuder högsta kvalitet där vi noggrant testat att de klarar det nordiska klimatet. Självklart är våra mattor luktfria.

Tveka inte att chatta eller komma förbi vårt Showroom i Vallentuna så hjälper vi dig med att ta fram rätt mattor för ditt ändamål.Bagagematta Tesla Model Y TPE Bagagematta Tesla Model Y TPE
Model Y XPE + TPE Mattpaket Model Y XPE + TPE Mattpaket
Mattpaket XL Tesla Model Y TPE Mattpaket XL Tesla Model Y TPE

Mattpaket XL Tesla Model Y TPE

3 080 kr 2 695 kr
Mattpaket Tesla Model Y TPE Mattpaket Tesla Model Y TPE

Mattpaket Tesla Model Y TPE

2 685 kr 2 395 kr
Bagagematta flexi Model Y TPE Bagagematta flexi Model Y TPE
Gummimattor Tesla Model Y TPE Gummimattor Tesla Model Y TPE
Bagagematta Tesla Model Y XPE Bagagematta Tesla Model Y XPE
Bagagematta Tesla Model Y TPE-O Bagagematta Tesla Model Y TPE-O
Trunkmatta Tesla Model Y XPE Trunkmatta Tesla Model Y XPE
Frunkmatta Tesla Model Y XPE Frunkmatta Tesla Model Y XPE
Model Y XPE Mattpaket Model Y XPE Mattpaket
Gummimattor Tesla Model Y XPE Gummimattor Tesla Model Y XPE
Frunkmatta Tesla Model Y TPE-O Frunkmatta Tesla Model Y TPE-O
Gummimattor Tesla Model Y TPE-O Gummimattor Tesla Model Y TPE-O
Model Y TPE-O Mattpaket Model Y TPE-O Mattpaket

TPE är den generella beteckningen för termoplastisk elast som också kallas termoplastiskt gummi. TPE är ett gummiliknande material som kan bearbetas med termoplastteknik, t.ex. formsprutning, tvåkomponentformsprutning eller extrudering. Termoplastiska elastomerer (TPE) är blandningar med hårda termoplastmaterial som t.ex. PP, PBT eller PA i kombination med något mjukt gummimaterial, ofta med tillsatser, t.ex. olja och fyllnadsmaterial.

Kring 1960 började basiska termoplastmaterial bli allt vanligare. På den tiden var gummiblandningar (värmehärdande) redan populära på bilsidan, men de var dyra samt svåra att tillverka och återvinna.

Med nya modetrender (flashigare färger, mjukare linjer, osv.) ökade efterfrågan på mjukare, billigare och mer lättillverkade material. Tendensen fortsatte in på 1970-talet när TPE-materialen började tillverkas i större omfattning.